• slider bsp
Theoretische Physik III

Seminar über Quantenfeldtheorie und Statistische Physik

Vortragstitel: "Glueing together Modular flows with free fermions"
Datum: 14.09.2018, 10:00 - 12:00
Kategorie: Fakultät für Physik und Astronomie, Seminar
Ort: Hubland Süd, Geb. P1 , SE 5
Veranstalter: Lehrstuhl für Theoretische Physik III
Vortragender: Gabriel Wong - Fudan University

We revisit the calculation of multi-interval modular Hamiltonians for free fermions using a Euclidean path integral approach.  We show how the multi-interval modular flow is obtained by glueing together the single interval modular flows.    Our methods are based on a derivation of the non-local field theory describing the reduced density matrix, and makes manifest it's non-local conformal symmetry and $U(1)$ Kacs-Moody symmetry.  We will show how the non local conformal symmetry provides a simple calculation of the entanglement entropy. Time-permitting, we will connect multi-interval modular flows to the frame work of extended quantum field theory.

Lehrstuhl für Theoretische Physik III

Hubland Süd, Geb. M1