• slider bsp

Ort: Hubland Süd, Geb. P1 , SE 5
Veranstalter: Lehrstuhl für Theoretische Physik III
Vortragender: Tobias Zingg - NORDITA

The dynamical charge response of a material is encoded in the so-called dielectric function. By extending on previous methods in the field of applied holography, a consistent definition for the dielectric response function in the field theory dual can be obtained.
Plasmonic excitations are a particular feature encoded in this function, providing an new way to extract observables from a holographic system that could be compared to data from measurements of the dynamical charge response in strange metals.

Lehrstuhl für Theoretische Physik III

Hubland Süd, Geb. M1