Technische Physik

Bose-Kondensation in Monolagen

08/17/2018

Der Technischen Physik ist es gelungen, erstmals ein Bose-Kondensat von Exziton-Polaritonen in einer atomar dünnen Halbleiterschicht zu beobachten. Neben dem fundamentalen Interesse an bosonischen Quanten-Phasen in Halbleiter-Licht-gekoppelten Systemen, emittiert das Kondensat kohärentes Licht, ähnlich zu einem Laser-Chip. - M. Waldherr et. al., Nature Communications 3286 (2018); C. Schneider et. al., Nature Communications 2695 (2018)

Data privacy protection

By clicking 'OK' you are leaving the web sites of the Julius-Maximilians-Universität Würzburg and will be redirected to Facebook. For information on the collection and processing of data by Facebook, refer to the social network's data privacy statement.

Data privacy protection

By clicking 'OK' you are leaving the web sites of the Julius-Maximilians-Universität Würzburg and will be redirected to Twitter. For information on the collection and processing of data by Facebook, refer to the social network's data privacy statement.

Lehrstuhl für Technische Physik

Phone: +49 931 31-85100