Mini-Workshop Black Holes

Vortragstitel:A path integral for the square root action of the relativistic point particle
    Datum: 15.01.2019, 11:30 - 13:00
    Kategorie: Fakultät für Physik und Astronomie, Seminar
    Veranstalter: Lehrstuhl für Theoretische Physik III
    Vortragender:Prof. Dr. Benjamin Koch - Pontificia Universidad Católica, Santiago, Chile

We present a stepwise construction of the path integral over relativistic orbits in Euclidean spacetime. It is shown that the apparent problems of this path integral, like the breakdown of the naive Chapman–Kolmogorov relation, can be solved by a careful analysis of the overcounting associated with local and global symmetries. Based on this, the direct calculation of the quantum propagator of the relativistic point particle in the path integral formulation results from a simple and purely geometric construction.